Over onze vereniging

Asterius anno 2024

Koninklijke Harmonie Asterius heeft op dit moment een instapensemble, opleidingsorkest en harmonieorkest. Zo zijn leden op alle leeftijden en niveau’s welkom én kunnen ze altijd een plekje vinden in een van onze orkesten.

Asterius in een notendop

Asterius is, als een van de oudste verenigingen, onlosmakelijk verbonden met Oisterwijk. We zijn vaak te zien met concerten van al onze orkesten, optredens in ensemblevorm op de Oisterwijkse straten en belangrijke evenementen binnen de gemeente. 

Wij vinden het leuk als je met ons muziek komt maken, maar houden ook van de gezelligheid die een vereniging kan bieden. Vriendschap en collegialiteit staan naast muzikaliteit hoog in het vaandel bij Harmonie Asterius. Een lidmaatschap bij ons betekent niet alleen serieus muziek maken, maar ook samen leuke uitstapjes ondernemen en samen successen vieren.

Samen vieren, feesten en op pad

Naast muziek maken doen we als vereniging nog veel meer. Voor onze jeugdleden organiseren we uitstapjes naar bijvoorbeeld een pretpark of een concert. Zo leren we elkaar allemaal goed kennen buiten de repetities om. Maar niet alleen de leerlingen kunnen genieten van zulke buitenmuzikale activiteiten. Voor alle leden is er de jaarlijkse, befaamde, Asteriusdag, waar iedereen, van jong tot oud, elke keer weer veel plezier aan beleeft!

De gemiddelde Asteriaan is daarnaast ook niet vies van een ‘derde helft’ aan het eind van een lange repetitieavond. Natuurlijk is dat niet verplicht, maar veel Asterianen vinden zichzelf toch elke keer weer tot ‘s avonds laat in Tiliander. 
Er zijn dus feestjes, uitstapjes en andere gezelligheid, die er allemaal voor zorgen dat je je thuis voelt bij Harmonie Asterius! 

Scroll naar boven