Dirigenten

Instapensemble en opleidingsorkest

Daniëlle Ploumen

Daniëlle Ploumen (1995) staat sinds november 2022 voor zowel het instapensemble als het opleidingsorkest van Asterius. Als hoorndocente is Daniëlle al een tijdje langer verbonden aan de vereniging.

Daniëlle combineert haar werk als hoornist bij Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ met lesgeven en dirigeren. Haar enthousiasme en fijne manier van werken zorgt voor een veilige, gezellige repetitiesfeer.

Harmonieorkest

Jack Otten

Sinds 2009 is Jack Otten de muzikaal leider van Harmonie Asterius. Jack Otten werd in 1959 geboren in Kerkrade. Met het behalen van het Docerend Musicus diploma hoorn bij Piet Reijnen, rondde hij in 1985 deze studie af in Maastricht. Vervolgens richtte hij zich op zijn inmiddels gestarte studie HaFa-directie bij Rien Rats, Sef Pijpers sr. en Jo Conjaerts.
Inmiddels zette hij de eerste schreden als dirigent bij kleinere orkesten in Limburg en Duitsland. In 1987 behaalde hij zijn diploma HaFa-directie en studeerde vervolgens nog 2 jaar orkestdirectie bij Anton Kersjes.

Onder leiding van Jack is het orkest gegroeid in muzikaliteit. Zijn heldere visie weet hij op de leden goed over te brengen. Op die manier haalt hij het beste in de muzikanten naar boven. Keer op keer kijken de Asterianen terug op weer een geslaagd concert met een gevarieerd programma. In november 2015 is het harmonieorkest onder leiding van Jack voor het eerst in lange tijd op concours gegaan. Hierbij werd promotie behaald naar de tweede divisie.

Scroll naar boven