Orkesten

Een plekje voor iedereen

Bij Asterius willen we dat iedere muzikant zijn plek kan vinden. Daarom hebben we voor ieder niveau een orkest of ensemble. Ook is het ons doel om jonge muzikanten zo snel mogelijk samen muziek te laten maken. Maak kennis met onze orkesten!

Dinsdag van 18.00 tot 18.30 uur

Instapensemble

Muzikanten die pas net zijn begonnen met spelen, kunnen al snel terecht in ons instapensemble. Hier leer je hoe je samen met anderen muziek maakt. Je leert luisteren naar andere stemmen, leert over dynamiek en vooral hoe je onder een dirigent speelt.

Dinsdag van 18.45 tot 19.30 uur

Opleidingsorkest

Leerlingen die al wat jaartjes les en samenspelen achter de rug hebben, stromen door naar het opleidingsorkest. Hier worden ze technisch en muzikaal verder uitgedaagd. Het opleidingsorkest geeft vaak al zelfstandig concerten.

Dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur

Harmonieorkest

De leden van het harmonieorkest werken hard en serieus om iedere keer weer een succesvol concert te kunnen geven. Het orkest komt op dit moment uit in de 2e divisie en streeft naar concerten die minimaal van dat niveau zijn. Na een repetitie zijn veel Asterianen te vinden aan de bar voor een goede derde helft.

Scroll naar boven