Instrumentendepot

Instrumentendepot Oisterwijk

Muziek maken is vaak kostbaar. Asterius vindt dat muziek maken voor iedereen is. Door het Instrumenten Depot vergroten we de kans dat jonge kinderen en alle geïnteresseerden muziek willen gaan maken én blijven maken. Zo kunnen we de muziekcultuur in Oisterwijk niet alleen levend houden, maar blijvend laten bloeien. 
 
Het doel van het Instrumenten Depot van Asterius is dan ook om muziekles en sámen muziek maken voor alle Oisterwijkers toegankelijk te maken, door ervoor te zorgen dat er instrumenten beschikbaar zijn.  
Heeft u een muziekinstrument liggen?

Heeft u een instrument thuis liggen, waar niemand meer op speelt? Komt u in een erfenis een muziekinstrument tegen? Of wilt u graag een instrument speciaal kopen voor het Instrumenten Depot van Asterius? Neem dan contact op met Ad Dankers, instrumentenbeheer@asterius.nl

Voor basisschoolprojecten

De (opgeknapte) instrumenten worden ingezet op muziekprojecten op de Oisterwijkse basisscholen. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd in contact komen met muziekinstrumenten, die ze buiten school wellicht niet te zien zouden krijgen.  
Door de instrumenten voor dergelijke projecten beschikbaar te stellen, kunnen jonge kinderen enthousiast worden gemaakt voor het spelen van een instrument. Vervolgens kunnen zij een door het Instrumenten Depot opgeknapt instrument gaan gebruiken om hun eerste stappen in de muziekwereld te zetten.

Voor Asterianen

Muziekinstrumenten zijn vaak duur en de meeste beginnende muzikanten willen niet meteen geld uitgeven aan een goed instrument. Door instrumenten in te zamelen en indien nodig op te knappen, wil het Instrumenten Depot deze muzikanten voorzien van een instrument.  
Zo krijgt iedereen de kans om muziek te leren maken met een goed instrument. Het Instrumenten Depot hoopt zo potentiële muzikanten te inspireren om een muziekinstrument uit te proberen. Je koopt immers ook niet meteen de allerduurste voetbalschoenen als je nog niet zeker weet of je wel wil gaan voetballen.

Scroll naar boven